مهارت پاسخ به سوالات دارای تغییر در جمله بندی درک مطلب هوش و استعداد معلمی ازمون فرهنگیان
چنانچه در یک سـؤال، یک گزینه شامل عباراتی باشد که با تغییراتی در جملهبندي، افعال، واژگان یا … از متن دستبه آمده باشد، معمولاً همان گزینه جواب صحیح سؤال است.
در نقطه مقابل، چنانچه گزینهاي شـامل عبارتی باشـد که عیناً از متن نقل شـده است، میتوان گفت به احتمال زیاد آن گزینه جواب صحیح نیست.
مثال:
در بین دهه 1960 الی 1970 اســتراتژي توســعه اقتصــادي در ایالات متحده، ایجاد مشــوق توســط دولتهاي محلی براي منطقه مربوطه بوده اسـت. اجراي این استراتژي در عمل مشکلاتی را براي دولتهاي محلی دیگر به وجود میآورد، چرا کـه با ایجاد مشــــوقهاي مذکور توســــط یک دولت محلی بســــیاري از تجهیزات و عوامل تولید به منطقه جدید منتقل میگردیدند. در نتیجه پیروزي یک شهر یا منطقه میتوانست منجر به ایجاد مشکلات جدي براي شهر یا منطقه دیگر گردد.
در دهه 1980، اســتراتژي فوق با اســتراتژي »توســعه فناوريهاي پیشــرفته« که در آن دولتهاي محلی براي جذب شــــرکـتهـاي تازهتأســــیس که در حوزه دانش و فناوري رقابت مینمودند، تغییر یافت. با وجود این که رویکرد این اسـتراتژي نسـبت به استراتژي قبلی رجحان داشت. لکن این استراتژي نیز داراي نقایص مختص به خود بود، به نحوي که از طرفی شــرکتهاي صــاحب فناوري پیشــرفته تنها بخشــی از نیروي کار تولید که از آموزشهاي تخصــصــی و ویژه برخوردار بودند را جذب نموده و از طرفی دیگر تعداد این شــرکتها آنقدر نبود که بتواند تمام مناطق را تحت پوشــش قرار دهند.
بـا توجـه بـه مشــــکلات اســــتراتژيهـاي فوقالـذکر، در ســــالهـاي اخیر، دولـتهاي محلی به طور روزافزون به اسـتراتژيهاي سـومی موسـوم به »اسـتراتژي تشـویق کسبوکارهاي کوچک« پی بردهاند. در این استراتژي شرکتهاي کوچکی که معمولاً در خانهها شکل گرفته و رشد خود را آغاز مینمایند، توسط کارآفرینان محلی و با استفاده از منابعی که در اکثر نقاط مختلف یافت میشـــود، تأســـیس میگردند. در نتیجه کارآفرینان بومی با توجه به مزایاي رقابتی و ارتباطات و ریشـههایی که در جامعه خود دارند بهندرت توسط دولتهاي محلی دیگر و از طریق مشوقهاي مالیاتی و سایر امتیازات جذب میگردند. بنابراین صـنایع و نیروهاي کاري متخصـص، در سـرزمین اصلی خود حفظ گردیده و این امر موجب ایجاد
محیطی میگردد که در آن علاوه بر توســـعه تولیدات، کارآفرینی و اشـــتغالزایی تشـــویق میگردد. در نتیجه با اجراي این اسـتراتژي ضمن جلوگیري از این که موفقیت یک منطقه موجب بروز مشکلات جدي براي منطقه دیگر گردد، منافع کلی کشور نیز که جلوگیري از اتلاف منابع و توسعه هماهنگ و همهجانبه صنعت در کلیه مناطق میباشد، تأمین میگردد.
سؤال:
یکی از مشکلات اصلی استراتژي اتخاذ شده در دهه 1980 چه بوده است؟
(1 صــنایع تولیدي بیشــتر کارکنان خلاق خود را به دلیل جذب این افراد توســط شــرکتهاي کوچک کارآفرین از دســت دادهاند.
(2 صنایع صاحب فناوريهاي پیشرفته کارگرانی را به خدمت میگرفتند که هیچگونه مهارت خاصی نداشتند.
(3 صنایع داراي فناوريهاي پیشرفته قادر به جذب سهم قابل توجهی از نیروهاي کار نبودند.
(4 صنایع تولیدي به شدت در امور شرکتهاي کارآفرین اختلال ایجاد میکردند.
پاسخ: گزینه 2
در پـاراگراف دوم متن، آمـده اســــت که »این اســــتراتژي نیز داراي نقایص مختص به خود بود، به نحوي که از طرفی شرکتهاي صاحب فناوري پیشرفته تنها بخشی از نیروي کار تولید که از آموزشهاي تخصصی و ویژه برخوردار بودند را جذب نموده و .«… گزینه دوم شامل عبارتی است که با تغییراتی همین جمله را بیان کرده است.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.