نمونه سوالات کتاب هوش و استعداد معلمی ازمون استخدامی فرهنگیان
در حال حاضر، جذب دانشجویان برای ورود به دانشگاه فرهنگیان به منظور تربیت معلمان باعث اهمیت بیشتری بر منابع کنکور اختصاصی این رشته میشود. داوطلبانی که به دنبال پیوستن به حرفه معلمی هستند، نیاز به آمادگی مناسبی در دو بخش اصلی دارند. بخش اول شامل منابع کنکور سراسری است که بر اساس رشتههای انسانی، ریاضی، تجربی و… تنظیم شده و بخش دوم به منابع اختصاصی کنکور فرهنگیان اختصاص دارد. در این بخش، مواد امتحانی هوش و استعداد معلمی و تعلیم تربیت اسلامی جای دارند.
اهمیت تست های “هوش و استعداد معلمی”:
یکی از عناوین مهم در این کنکور “هوش و استعداد معلمی” است که با ضریب 3 در آزمون لحاظ میشود. این ماده امتحانی با هدف سنجش توانمندیهای ذهنی داوطلبان برای شغل معلمی طراحی شده است. جنبههای شناختی و تحلیلی این استعداد به منظور اندازهگیری قدرت درک، تحلیل، استدلال و استنتاج ذهنی داوطلبان مورد سنجش قرار میگیرد.در کنکور فرهنگیان، سوالات این قسمت بر مبنای درک مفهوم متون، استدلال بر پایه گزارههای منطقی، طبقهبندی و تحلیل متغیرها، انجام مقایسههای کمی و حل مسائل عددی تدوین شدهاند. این سوالات هدف دارند تا توانمندیهای ذهنی داوطلبان را در زمینههای مختلف هوش و استعداد معلمی مورد سنجش قرار دهند.
نکته مهم در خصوص منابع هوش و استعداد کنکور فرهنگیان:
تاکید میشود که ماده امتحانی “هوش و استعداد معلمی” فاقد منبع خاص است. به عبارت دیگر، دانشجویان برای موفقیت در این بخش نیازمند توانایی درک عمیق مفاهیم و اجرای استدلالهای منطقی هستند، بنابراین تمرین مهارت های این حوزه میتواند به داوطلبان استخدامی آموزش و پرورش کمک کند تا بتوانند از پس سوالات این بخش برآیند.در ادامه نکاتی برای داوطلبان استخدامی در بخش هوش و استعداد توسط تیم استخدام پلاس اماده شده است که میتواند در حل تست های این بخش به آن ها کمک نماید.
سؤالات آزمون استعداد تحصیلی:
بخش اول:
در این بخش، دو متن به طور مجزا آمده اسـت. هر یک از متنها را به دقت بخوانید و پاسخ سؤال هایی را که در زیر آن آمده است، با توجه به آنچه میتوان از متن استنتاج یا استنباط کرد، پیدا کنید و در پاسخنامه، علامت بزنید.طبق مقررات آئین دادرسی مدنی، دعوا را شخصخواهـان (اصــالتـاً) یـا قائممقام یا نماینده او کهممکن اسـت حسب مورد، نماینده قانونی، قضایییـا قراردادي بـاشــد، اقـامه میکند؛ در غیر اینصــورت بر طبق مـاده 2 ق.آ.د.م، دادگاه به دعوارسـیدگی نخواهد کرد. یکی از شرایط اقامه دعوااین اسـت که خواهان، داراي سمت قانونی باشد.بنـابراین طبق این قـاعـده، در دعواي تصــرف عدوانی نیزخواهان (که لزوماً مالک نیســت)، بایدکســی باشــد که داراي ســبق تصــرف باشــد، اماقانون گذار به دلیل وجود مصــالح خاصــی در ماده170 ق.آ.د.م، از این قـاعده عدول نموده اســت.این ماده مقرر میدارد؛ مســتأجر، مباشــر، کـارگر و به طور کلی اشــخاصــی که ملکی را ازطرفی دیگر متصــرف بـاشــنـد، میتواننـد بـهقائممقامی مالـــک، برابر مقـــررات بالا شکایتکنند. بدیهی است این تجویز قانون گذار با اصول و قواعد آیین دادرســی مدنی منطبق نیســت،این گروه نه اصـیل محسـوب میشوند، نه وکیل؛قـانونی حفظ مـال را در مقـابـل اعمـال خوانـده درخواســت نمایند. لذا قانون گذار این اســتثنا را پیشبینی نموده اســت، لیکنبـا توجه به این که اســتثناء، جنبه تضــییقی دارد باید به قدر متیقنرا براي اشــخاص بدون پروانه وکالت جرم اعلام کرده اسـت، آیا اگر این اشخاص در اقامه دعوايتصــرف عدوانی داراي پروانه نباشــند میتواننداقامه دعوا نمایند؟ممکن اســت گفتـه شــود کـه بـا توجـه بهمؤخرالتصــویب بودن قانون آیین دادرســی مدنی،باید آن را ناسـخ مقررات وکالت دانست. این نظر قابل انتقاد است، زیرا قانون وکالت، قانونی خاصو قانون آیین دادرســی مدنی، قانونی عام اســت.بنـابراین تعـارض بین خـاص مقدم و عام مؤخراســت که در این حالت قانون عام، ناســخ خاص نیســت، بلکه قانون خاص مختص عام اســت. با وجود این، برخی معتقـدند که چون فلســفه ایندعوا، ســریع از تصــرف اســت و نیز جلوگیري از هرج و مرج چنین اقتضـــا دارد، بر این اســـاسقانونگذار خواسـته اسـت که در دعاوي تصــرف،راجع بـه صــلاحیـت خواهان جهت طرح دعوي، سختگیري زیادي صورت نگیرد.بـه نظر میرســد کـه اشــخـاص مذکور کهمحـافظـت از مال را بر عهده دارند، به مقتضــاي قاعده اذن در شــیء، اذن در لوازم آن اســت میتوانند هنگامی که دیگـــري در تصـــرف آنها اکتفـــا شود. به عبارت دیگر، حکـــم این ماده راتنها در فرض عدم حضور مالک باید اعمال کـرد، گر چه این نظر ممکن است با اطلاق ماده منافات داشته باشد.
1)موضوع اصلی متن، کدام است؟
1) کسانی که میتوانند قائممقام مالک اصیل باشند.
2) تبصره هاي خاص قانون آیین دادرسی مدنی
3) اقامه دعوا
4) تصرف عدوانی
2) کدام مورد در خصوص پرسشی که در آخرپاراگراف اول آمده است، صحیح است؟
1) موضوع پاراگراف بعد را اعلام میدارد.
2) نشــان میدهد که برخی مواد قانونی صــراحت لازم را ندارند.
3) پرسـشـی نمادین اسـت که پاسـخ به آن در دل ســؤال نهفته است.
4) بر لزوم تعبیر و تفســیر قانون توســط مجریان آن تأکید میکند.
3) هدف اصلی پاراگراف دوم، کدام است؟
1) مقایسه قانون وکالت و قانون آیین دادرسی مدنی
2) توضـــیح و توجیه تناقضـــی که در پاراگراف اول آمده است.
3) ارائه مثالی براي روشــن کردن توضــیحاتی کلی که در پاراگراف اول مندرج است.
4) تـأکیـد بر لزوم همـاهنگی قـانون وکالت و قانون آیین دادرسی مدنی در اجراي عدالت
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.